18:05 / 03.04.2019.

Autor: M.M./Hina

Udruženje europskih liga protiv igranja eurokupova vikendima

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Udruženje europskih nogometnih liga izrazilo je zabrinutost zbog UEFA-inih planova da od 2024. godine odigravanje utakmica eurokupova prebaci u dane vikenda.
Udruženje europskih nogometnih liga izrazilo je zabrinutost zbog UEFA-inih planova da od 2024. godine odigravanje utakmica eurokupova prebaci u dane vikenda te najavilo kako će se na sve načine odupirati tom prijedlogu.

-
Uvijek ćemo braniti naše vikende. Nećemo dopustiti da se eurokupovi igraju u te dane. Strat nogometnih navijača crpi se iz lokalnih klubova i tradicije prema kojoj obitelji i prijatelji odlaze na stadione subotom i nedjeljom. Ukoliko najvećim klubovima osigurate izravni plasman u EUFA-ina natjecanja i uništite sadašnji model, to će obescijeniti domaća natjecanja koja potiču strast kod navijača, rekao zamjenik glavnog tajnika Udruženja europskih liga Alberto Colombo uoči generalne skupštine te organizacije koja će se održati u petak u Lisabonu.

Zbog želje za što većom zaradom od televizijskih prava Udruga europskih klubova (ECA), kojoj pripadaju ponajbolji europski klubovi, prošloga je tjedna izrazila želju da što više klubova igra što više europskih utakmica, ali kako je još prerano otkrivati detalje toga plana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!