09:54 / 03.06.2020.

Autor: I.L./Hina

U Španjolskoj razmišljaju o mogućnosti igranja pred navijačima

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

Španjolska je jedna od zemalja najteže pogođenih pandemijom koronavirusa.
Španjolski koordinator za hitne slučajeve u zdravstvu Fernando Simon izjavio je kako tamošnje ministarstvo zdravstva razmišlja o mogućnosti dopuštenja dolaska gledatelje na stadione kada se 11. lipnja nastavi nogometno prvenstvo.

Simon je objasnio kako bi se u regijama koje su ušle u treću fazu procesa de-eskalacije moglo dopustiti održavanje utakmica s gledateljima, ali kako to ne bi bilo pošteno u sportskom smislu prema onim klubovima koji ne bi smjeli imati navijačku podršku.

- U utorak je održan sastanak između ministra zdravstva Salvadora Ille, ministrice sporta Irene Lozano i četiri igrača La Lige među kojima su bili Gerard Pique iz Barcelone i Koke iz madridskog Atletica te su igrači i ministrica sporta izjavili kako ne žele prisustvo navijača sve dok se svim klubovima ne dopusti njihov dolazak. Još nismo došli do konačne odluke, izjavio je Simon.

Od 8. lipnja većina španjolskih regija, osim Madrida, Barcelone i Casille-Leona, ulaze u treću fazu de-eskalacije.

Španjolska je jedna od zemalja najteže pogođenih pandemijom koronavirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!