U ruskom granatiranju poginuo trener mlađih uzrasta Šahtara

03.03.2022.

21:00

Autor: I.Ž.K./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: uslatar / Shutterstock

Broj žrtava u Ukrajini sve je veći nakon što već tjedan dana traje ruska invazija na ovu zemlju. Među žrtvama je i trener mlađih uzrasta slavnog ukrajinskog kluba Šahtara.

- Jučer je ubijen jedan od naših zaposlenika, bio je trener mlađih kategorija. Poginuo je od krhotina granate. Rusija ubija Ukrajince, zaustavite ovo ludilo! Ne smijemo šutjeti, svatko tko bude šutio, bit će kriv i odgovoran za počinjene zločine, rekao je direktor Šahtara Sergij Palkin

Direktor ukrajinskog kluba putem društvenih mreža obratio se vlasnicima ruskih klubova, njihovim upravama i nogometašima apelirajući da progovore o zločinima protiv ukrajinskog naroda.

- Vaša šutnja znači pomaganje u masovnim ubojstvima i uništenju. Nemojte šutjeti, progovorite glasno! Jer u protivnom će to biti vaš osobni poraz, poraz koji će pamtiti sve buduće generacije, poraz koji se neće moći izbrisati iz svjetske povijesti i svatko od vas će biti kriv i odgovoran za počinjene zločine, poručio je Palkin. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!