19:33 / 07.09.2020.

Autor: K.L./Hina

U prodaji ulaznice za Superkup, navijačima treba test na COVID-19

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Ilustracija (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

UEFA je priopćila da će se utakmica na Areni Puskas igrati pred 30 % kapaciteta od 67.215 mjesta, a svakom klubu će biti dostupno po 3.000 ulaznica.
Utakmica europskog Superkupa između Bayerna i Seville igrat će se u Budimpešti 24. rujna s gledateljima kako je i planirano, a stranim navijačima bit će dopušten ulazak u Mađarsku uz predočenje negativnog testa na COVID-19, objavila je UEFA u ponedjeljak.

UEFA je objavila kako su u puštene u prodaju ulaznice za utakmicu koja će "poslužiti kao pilot za vraćanje navijača na stadione u trenutnoj situaciji s pandemijom COVID-19".

Od izbijanja pandemije sve utakmice UEFA-inih natjecanja igrale su se bez gledatelja, premda su neke zemlje, poput Francuske, Švicarske, Poljske i same Mađarske, dopustile gledatelje na domaćim utakmicama.

UEFA je priopćila da će se utakmica na Areni Puskas igrati pred 30 % kapaciteta od 67.215 mjesta, a svakom klubu će biti dostupno po 3.000 ulaznica.

Da bi ušli u Mađarsku, posjetitelji će morati predočiti ulaznicu za utakmicu kao i negativni test na COVID-19 koji ne smije biti stariji od tri dana.

Krovna nogometna organizacija je najavila kako će na samom stadionu biti "postavljene stroge higijenske mjere i od navijača će se tražiti da se ponašaju odgovorno".

Ulaznice će prodavati na način da između gledatelja bude najmanje 1,5 metara, a gledatelji će unutar stadiona morati nositi maske, te proći provjeru tjelesne temperature.

U Superkupu će snage odmjeriti Bayern kao pobjednik Lige prvaka, te Sevilla koja je slavila u Europskoj ligi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!