17:14 / 31.03.2022.

Autor: A.M./Hina

U Premier ligi ponovo dopušteno pet izmjena

 Wolverhampton Wanderers - Leicester City Wilfred Ndidi

Wolverhampton Wanderers - Leicester City Wilfred Ndidi

Foto: Craig Brough / REUTERS

 Klubovi iz Premier lige glasali su za ponovno uvođenje pet zamjena po utakmici od početka sezone 2022./2023. na skupštini dioničara, priopćilo je vodstvo elitnog razreda engleskog nogometa.

Zamjene se mogu izvršiti u pet navrata tijekom utakmice, ne uključujući poluvrijeme, a klubovi mogu prijaviti ukupno devet zamjena.


Nogometno zakonodavno tijelo IFAB preporučilo je da to pravilo postane trajno, ali je Premier liga bila jedina od "Liga petica" koja se odlučila ne nastaviti s pet zamjena od 2020./2021, iako su brojni treneri izrazili zabrinutost zbog umora igrača.


Premijer liga je dodala da će od ponedjeljka prestati dvaput tjedno testirati igrače i osoblje na COVID-19, a testirat će se samo osobe sa simptomima.


- Dobrobit igrača i osoblja ostaje prioritet i Premier liga će nastaviti pratiti nacionalnu situaciju s COVID-19 i prilagođavati protokole cijele lige prema potrebi, u skladu s najnovijim smjernicama javnih zdravstvenih tijela i medicinskih stručnjaka, stoji u priopćenju.


Premijer liga je također priopćila da će se ljetni prijelazni rok otvoriti 10. lipnja, a zatvoriti 1. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!