U Napulju brojna privođenja nakon utakmice Napoli - Lazio

04.03.2023.

15:08

Autor: M.Š./HRT

Matias Vecino zabija Napoliju

Matias Vecino zabija Napoliju

Foto: Ciro De Luca / REUTERS

Navijači rimskog Lazija još su jednom divljali, ovaj put prije, tijekom i nakon utakmice protiv Napolija u Napulju, zbog čega je mnoge od njih uhitila policija.

Lazio je u prvom susretu 25. kola talijanske Serie A pobijedio vodeći Napoli s minimalnih 1:0 na njegovu Diego Armando Maradona stadionu, no mrlju na rimski uspjeh bacili su huligani toga kluba.

Često tijekom utakmice, gostujući su navijači bacali dimne bobbe, petarde i slična pirotehnička sredstva.

Predmeti su bacani na druge dijelove tribina, a zbog toga je nastradao i jedan mladić, inače navijač Napolija, koji je završio u bolnici s teškom ozljedom ruke.

Zbog toga su privedena i uhićena trojica navijača Lazija, a policija je imala pune ruke posla s gostujućim navijačima prije i nakon utakmice.

Tada je uhićeno 18 osoba zbog posjedovanja droge, a još ih je desetak privedeno zbog različitih nedoličnih ponašanja kao što je gađanje bocama suparničkog momčadskog autobusa ili fizičkih napada na druge osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!