17:14 / 08.08.2020.

Autor: HRT/Hina

U Mostaru sukob navijačkih skupina Zrinjskog i Veleža

Policija na ulicama Mostara nakon navijačkih sukoba (Denis Kapetanovic/PIXSELL)

Policija na ulicama Mostara nakon navijačkih sukoba (Denis Kapetanovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Letjele su boce, kamenje i pirotehnika.
Dvije su osobe ozlijeđene te je pričinjena materijalna šteta nakon što su u subotu prijepodne u Mostaru huligani iz zapadnog, većinski hrvatskog dijela grada izazvali sukobe u istočnome Mostaru uoči susreta gradskih nogometnih rivala Veleža i Zrinjskog.

Kako je izjavio glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, policija je spriječila sukob većih razmjera nakon što je oko 8 sati došlo do obračuna navijačkih skupina. Letjele su boce, kamenje i pirotehnika.

- Jedna skupina huligana je preko Starog mosta prešla na lijevu stranu Neretve i svojim ponašanjem narušavala javni red i mir. Nakon ovoga došlo je do sukoba ove skupine huligana s više osoba, rekao je glasnogovornik Marić.

Nakon toga došlo je do otvorenoga fizičkog sukoba većeg broja osoba u Fejićevoj ulici u središtu Mostara. Dvije su osobe ozlijeđene. Brzom policijskom intervencijom ovaj otvoreni sukob je prekinut. U policiji rade na pronalasku sudionika i njihovom privođenju. Na više objekata je pričinjena materijalna šteta.

Večeras je na rasporedu susret Veleža i Zrinjskog koji će se odigrati bez gledatelja zbog koronavirusa. Nerijetko je ranijih godina prije ili nakon utakmica dolazilo do sukoba navijačkih skupina u gradu na Neretvi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!