U Argentini nestašica sličica za SP: "Nema ih nigdje za kupiti"

20.09.2022.

14:19

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: PIXSELL / Davor Puklavec/

U nogometom zaluđenoj Argentini trenutačno vlada nestašica sličica za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Na mnogim prodajnim mjestima izvješeni su natpisi "nemamo više sličica ili albuma", a gdje god dođe nova pošiljka - rasproda se u roku od nekoliko sati.


Za sličicama su "ludi" ne samo djeca, već i odrasli.


- Frustrirajuće je što se ne mogu pronaći sličice. Svakoga dana kada dođem kući djeca me dočekaju s pitanjem: 'Tata jesi li kupio sličice?' A njih nigdje za kupiti, kazao je 38-godišnji Exequiel Claverie, otac troje djece.


Proizvođač sličica, talijanska tvrtka Panini razlog za nestašicom vidi u tome što se ove godine mnogo odraslih uključilo u sakupljanje.


U Argentini jedan paketić sličica stoji 150 pesosa, što je otprilike 1 euro, a za popuniti album potrebno je sakupiti 638 sličica. S obzirom na dupliće, procjenjuje se kako za popunjavanje albuma treba izdvojiti oko 20,000 pesosa (preko 130 eura), što je visok iznos u zemlji koja je u dubokoj gospodarskoj krizi.


- Cijena za popunjavanje albuma je visoka. Srećom, tu su uvijek bake i tete koje uskoče s poklonima, rekao je 39-godišnji Lucas Perrone, koji sakuplja sličice zajedno s dvoje djece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!