U Albaniji državni praznik zbog finala Konferencijske lige

18.05.2022.

17:11

Autor: I.L./HRT/Hina

Navijači Rome

Navijači Rome

Foto: Marco Iacobucci Epp / shutterstock

Albanska vlada proglasila je državni praznik iduće srijede, kada će se u Tirani igrati povijesno, prvo finale Konferencijske lige između Rome i Feyenoorda, tvrdi agencija Beta.

- Glavni grad će biti pješačka zona u sklopu mjera za organiziranje jednog od najvećih događaja u Albaniji na najuzorniji način, rekao je albanski ministar unutarnjih poslova Bledi Cuci.


Očekuje se da će utakmici nazočiti do 100.000 talijanskih i nizozemskih navijača. Svaki klub dobio je po 4000 ulaznica za finale trećeg europskog klupskog natjecanja, a kapacitet Nacionalne arene u Tirani je 22.500 mjesta.


- Poduzimamo sve mjere kako bi dan bio svečan za sve, a ne samo za talijanske i nizozemske navijače, dodao je Cuci. Europska nogometna unija (UEFA) odabrala je Tiranu za domaćina u prosincu 2020., godinu dana nakon otvaranja stadiona i prije nego što su se klubovi kvalificirali u novo natjecanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!