18:37 / 26.04.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Turska predala službenu kandidaturu za domaćinstvo Eura 2024.

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Njemački nogometni savez (DFB) je prvi predao kandidaturu u utorak.
Turska, drugi kandidat za organizaciju nogometnog Eura 2024. s Njemačkom, predala je službenu kandidaturu u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Njemački nogometni savez (DFB) je prvi predao kandidaturu u utorak.

Data su sva jamstva bez ikakvih rezervi, uključujući dodatna i kreativna koja će zajamčiti financijski uspjeh tog turnira od čega će koristi imati sve članice UEFA-e, izjavio je predsjednik Turskog nogometnog saveza (TFF) Yildirim Demirören.

Turska, koja se četvrti uzastopni put kandidirala za organizaciju europskog prvenstva, izgubila je 2010. za jedan glas od Francuske u borbi za organizaciju Eura 2016.

Vrijeme je da Turska bude domaćin svog prvog Eura, rekao je Servet Yardimci, zamjenik predsjednika TFF-a.

Zemlja domaćin Europskog prvenstva 2024. bit će određena 27. rujna na sljedećem zasjedanju Izvršnog odbora UEFA.

Njemačka koja je bila domaćin SP-a 2006., zadnji je put organizirala Europsko prvenstvo 1988., dok je još bila podijeljena na Istočnu i Zapadnu Njemačku.

Naslov prvaka na zadnjem Euru, koje se igralo 2016. u Francuskoj, osvojio je Portugal. Sljedeće prvenstvo će se održati 2020. u 12 različitih gradova različitih europskih zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!