16:24 / 10.06.2019.

Autor: A.M./Hina

Turci uložili protest zbog maltretiranja na carini na Islandu

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Turska je u ponedjeljak uložila službeni protest UEFA-i zbog ponašanja islandskih carinika, koji su turske nogometaše na carini zadržali više sati.
Turska je u ponedjeljak uložila službeni protest UEFA-i zbog ponašanja islandskih carinika, koji su turske nogometaše i članove stručnog stožera zadržali više sati na carinskoj kontroli zračne luke u Reykjaviku.
Agencija Anadolu tvrdi da je većina igrača čekala čak tri sata u zračnoj luci Keflavik, svima je pomno pregledana prtljaga, a neki su čak morali i na kompletni tjelesni pregled.

- Ponašanje prema članovima turske nogometne reprezentacije na Islandu je neprihvatljivo i s diplomatskog, ali stanovišta prava čovjeka, kazao je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, a turski veleposlanik u Norveškoj, koji pokriva i Island, najavio je oštru protestnu notu islandskoj vladi.
Island i Turska igraju u utorak susret H skupine kvalifikacija za EURO 2020.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!