Tuchel ostaje trener Bayerna

28.05.2023.

16:26

Autor: A.M./Hina

 Thomas Tuchel

Thomas Tuchel

Foto: Benjamin Westhoff / REUTERS

 Thomas Tuchel bit će i sljedeće sezone trener minhenskog Bayerna, izjavio je predsjednik kluba Herbert Hainer na konferenciji za novinare u nedjelju, najavivši i povratak Karl-Heinza Rummeniggea u vodstvo kluba.

- Tuchel nas je apsolutno uvjerio. On je jedan od najboljih trenera u Europi, pokazao je to na raznim pozicijama, objasnio je Hainer, uvjeravajući da nije bilo "nikakvih razmišljanja" o odvajanju ili odlasku od Tuchela koji je u Bavarsku stigao krajem ožujka.


Bez funkcije u klubu su ostali sportski direktor Hasan Salihamidžić i predsjednik Izvršnog odbora Oliver Kahn, a odluka o njihovom odlasku donesena je u četvrtak nakon rasprave koju su vodili Herbert Hainer i počasni predsjednik Uli Hoeness.


Hainer je dodao da će bivši predsjednik uprave od 2002. do 2021. Karl-Heinz Rummenigge, koji je mjesto Kahnu ustupio u ljeto 2021., ući u nadzorni odbor kluba, na sljedećem sastanku u utorak.


Jedan od prvih zadataka Nadzornog odbora Bayerna bit će pronalaženje nasljednika Hasana Salihamidžića na mjestu sportskog direktora, dok je mjesto predsjednika Upravnog odbora dodijeljeno Jan-Christianu Dreesenu, dotadašnjem potpredsjedniku Uprave u zadužen za financije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!