Tuchel kritizirao navijače zbog skandiranja Abramoviču: Nije bio trenutak za to

06.03.2022.

14:17

Autor: K.L./HRT

Thomas Tuchel

Thomas Tuchel

Foto: Craig Brough / REUTERS

Trener Chelseaja Thomas Tuchel kritizirao je navijače svojeg kluba koji su uzvikivali ime vlasnika na odlasku Romana Abramoviča za vrijeme minute pljeska za Ukrajinu.

Abramovič je ovog tjedna objavio da prodaje klub nakon ruske invazije na Ukrajinu, a neki navijači na tribinama kod Burnleya skandirali su mu kod odavanja podrške Ukrajini.

Navijači Burnleya uzvratili su im zvižducima, a i Tuchel se slaže da to nije bilo vrijeme za skandiranje Abramoviču.

- Nije bio trenutak za to. Ako pokazujemo solidarnost, onda to moramo napraviti svi zajedno. Svi zajedno smo i klečali. Ako važna osoba iz našeg ili tuđeg kluba premine, opet imamo minutu šutnje. To nije vrijeme za izražavanje drugih poruka. U tom trenutku pokazujemo poštovanje. Naši navijači moraju se priključiti u minuti pljeska. Radimo to za Ukrajinu i nije potrebno drugo mišljenje o toj situaciji. S njim smo u mislima i stojimo zajedno s njima, rekao je Tuchel na konferenciji za medije.

S njim se složio i klub u priopćenju.

- U takvim trenucima svi moraju biti ujedinjeni, poručili su.

Abramovič napušta Chelsea nakon što ga je preuzeo 2003. godine te je u tom periodu osvojio 19 velikih trofeja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!