22:26 / 17.04.2020.

Autor: I.L./Hina

"Tko želi otkazati ostatak sezone ne voli nogomet ni Talijane"

Foto: REUTERS/Ciro De Luca/File Photo

Foto: REUTERS/Ciro De Luca/File Photo

Foto: - / REUTERS

Gabriele Gravina je naglasio ekonomsku važnost nogometa za Italiju.
Talijanski nogometni savez (FIGC) inzistira na nastavku sezone krajem svibnja ili početkom rujna, a one koji se zalažu za otkazivanje preostalog dijela prvenstvenih utakmica u Serie A predsjednik Saveza Gabriele Gravina optužio je da "ne vole ni nogomet, ni Talijane".  

Predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina ponovio je da će klubovi imati na raspolaganju tri tjedna za pripreme nakon što u Italija izađe iz izolacije, što bi se trebalo dogoditi 4. svibnja.

- Znači možemo početi krajem svibnja ili početkom lipnja, rekao je Gravina u razgovoru za talijanski radio te dodao: - Imat ćemo razdoblje u kojem ćemo testirati igrače i ostale koji sudjeluju pri odigravanju utakmica. Ako su svi negativni, onda ne postoji problem distanciranja ili zaraze. Nadam se da će svi moći igrati na svojim stadionima, a ako to ne bude moguće, naći ćemo drugo rješenje.

Gravina je naglasio ekonomsku važnost nogometa za Italiju.

- Država se nalazi u složenoj situaciji, kako ekonomski, tako i što se tiče nogometa koji je jedna od najvažnijih industrija. Oni koji pričaju o otkazivanju sezone ne vole ni nogomet, ni Talijane, jer nam oduzimaju nadu u oporavak i bolje sutra.

Brescia i Torino su dva kluba koji se otvoreno zalažu za otkazivanje ostatka ove sezone u kojoj je većini klubova ostalo za odigrati još 12 utakmica. Juventus je vodeći sa 63 boda, ispred rimskog Lazija (62) i milanskog Intera (54).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!