19:24 / 06.06.2019.

Autor: A.M./Hina

Teško je odoljeti: Dopredsjednik FIFA-e priveden zbog korupcije

Ahmad Ahmad (Screenshot: YouTube)

Ahmad Ahmad (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Dopredsjednik FIFA-e i predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF) Ahmad Ahmad je priveden u Parizu zbog optužbe za korupciju.
Dopredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF) Ahmad Ahmad je priveden u Parizu zbog optužbe za korupciju.
Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu izabran za novog-starog predsjednika FIFA-e, jedan od njegovih najbližih suradnika je morao u policiju na ispitivanje zbog optužbi za korupciju, zlouporabu službenog položaja, ali i za seksualno uznemiravanje.
Ahmad Ahmad je na čelu CAF-a od ožujka 2017. godine, a optužbe za korupciju i financijske malverzacije stigle su od glavnog tajnika te organizacije Amra Fahmyja koji je potom otpušten.
- Gospodin Ahmad je ispitivan od strane francuskih vlasti u vezi s navodima vezanim za njegov mandat kao predsjednika Afričke nogometne konfederacije, potvrdila je FIFA u svojem priopćenju.
- FIFA nije upoznata s detaljima koji se tiču ove istrage i stoga nije u mogućnosti iznijeti bilo kakav komentar na nju, međutim zatražili smo od francuskih vlasti sve informacije koje bi mogle biti relevantne za istragu koja se odvijaju u etičkom odboru," dodali su iz krovne nogometne organizacije.
Fahmi je optužio Ahmada za isplatu mita pojedinim predsjednicima afričkih federacija u iznosu 20.000 dolara, te za plaćanje 830.000 dolara jednoj francuskoj tvrtki koja je posredovala u nabavi sportske opreme, kao i za to da je potrošio više od 400.000 dolara koji su pripadali CAF da bi u Egiptu i Madagaskaru osnovao tvrtku preko koje je kupljeno nekoliko automobila.
Ahmad je zanijekao sve optužbe.
- Sve su odluke donesene na kolektivan i transparentan način, rekao je Ahmad sredinom travnja.
Vijest o privođenju prvog čovjeka afričkog nogometa dolazi samo dva tjedan prije početka afričkog prvenstva koje će se održati u Egiptu od 21. lipnja do 19. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!