10:36 / 03.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Talijanski prvoligaši kreću s treninzima

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Sljedećeg tjedna neki talijanski nogometni prvoligaši počet će s treninzima, ali pod strogim uvjetima.
Sljedećeg tjedna neki talijanski nogometni prvoligaši počet će s treninzima, ali pod strogim uvjetima.

Pokrajina Emilia Romagna dopustila je da treninzi u ekipnim sportovima mogu početi u ponedjeljak, 4. svibnja, pa će tako prvi na trening krenuti igrači Sassuola, i to u ponedjeljak, a dan kasnije i nogometaši  Bologne.

AS Roma i Lazio trebali bi krenuti s treninzima sredinom sljedećeg tjedna, jer je pokrajina Lazio, u kojoj se nalazi glavni grad Rim, objavila da će profesionalni klubovi moći krenuti na treninge od srijede, 6. svibnja, objavili su talijanski mediji.

Prvotno je bilo predviđeno da sportaši u individualnim sportovima mogu nastaviti s treninzima 4. svibnja, a da ekipni sportovi, uključujući i nogomet, moraju pričekati do 18. svibnja. No, talijanska vlada je revidirala svoju odluku te je regionalnim vlastima prepustila da odlučuju o tome kada ekipni sportovi mogu krenuti sa treninzima. 

Zbog pandemije koronavirusa Seria A zaustavljena je 9. ožujka. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama.

Optimistična predviđanja govore da bi sezona u Serie A mogla biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!