22:04 / 16.12.2019.

Autor: M.Š./Hina

Talijani najavljuju da će za dvije godine riješiti problem rasizma

Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Foto: - / REUTERS

Vodstvo talijanske nogometne Serie A radi na razvijanju tehnologije prepoznavanja lica kako bi identificirali navijače odgovorne za rasističke uvrede.
Vodstvo talijanske nogometne Serie A radi na razvijanju tehnologije prepoznavanja lica kako bi identificirali navijače odgovorne za rasističke uvrede.

Na utakmicama elitnog razreda talijanskog nogometa mnogo je incidenata navijača, te uvreda na rasnoj osnovi, a nedavno je svih 20 prvoligaša priznalo probleme i obavezalo se na rješavanje.

- Napravit ćemo za dvije godine ono što je bivša britanska premijerka Margaret Thatcher napravila u 10 godina, rekao je izvršni direktor Serie A Luigi De Siervo, govoreći o borbi protiv huligana.

- Radimo na softveru za prepoznavanje lica koji će se koristiti unutar stadiona. Još čekamo dozvolu vlasti za zaštitu privatnosti, ali trebali bi je dobiti. Kada te slike budu dostupne, klubovi će morati direktno reagirati, dodao je De Siervo.

Ove sezone na talijanskim stadionima zabilježeno je niz rasističkih incidenata, a glavne žrtve bile su tamnoputi igrači Romel Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Kalidou Koulibaly, Mario Balotelli...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!