17:39 / 21.04.2020.

Autor: K.L./Hina

Svih 20 klubova Serie A je za nastavak prvenstva

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

U priopćenju se navodi da će se utakmice odigravati "u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih zaposlenika".
Svih 20 nogometnih klubova talijanske Serie A u utorak je jednoglasno odlučilo da će pokušati dovršiti natjecanje u sezoni koju je sredinom ožujka prekinula pandemija bolesti COVID-19, objavila je liga.  

- Glavna skupština Serie A se sastala putem videokonferencije i jednoglasnom odlukom svih 20 klubova potvrdila namjeru da se dovrši natjecanje u sezoni 2019./20., ako vlada dopusti nastavak, stoji u priopćenju Serie A.
Do jutrošnjeg sastanka nekoliko je klubova, poput Sampdorije i Torina, bilo protiv nastavka natjecanja, a vlasnik Brescie je javno poručio da se njegova momčad neće pojaviti na terenu. No, u nekoliko dana svi su promijenili mišljenje.
U priopćenju se navodi da će se utakmice odigravati "u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih zaposlenika". Iz Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) su poručili da žele dovršiti sezonu, čak i ako to znači da će se igrati do jeseni.
Još uvijek nema nikakvih indikacija hoće li i kada talijanska vlada dopustiti odigravanje nogometnih utakmica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!