Švicarski tužitelji uložili žalbu na oslobađajuće presude Blatteru i Platiniju

20.10.2022.

11:09

Autor: A.M./Hina

Michel Platini i Sepp Blatter

Michel Platini i Sepp Blatter

Foto: Franz Waelischmiller / SVEN SIMON/DPA/PIXSELL

Švicarski savezni tužitelji uložili su žalbu na oslobađajuće presude bivšem predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru i legendi francuskog nogometa Michelu Platiniju koji su bili optuženi za korupciju.

Švicarski Savezni kazneni sud oslobodio je Blattera i Platinija u srpnju nakon sedmogodišnje istrage čiji je ishod bio njihovo izbacivanje iz sporta.


Sudac je rekao da je račun njih dvojice o 'džentlmenskom sporazumu' da FIFA plati Platiniju dva milijuna švicarskih franaka (1,99 milijuna dolara) za savjetodavni rad vjerodostojan te da postoje ozbiljne sumnje u vezi s optužbama tužiteljstva da se radilo o lažnoj isplati.


Tužitelji su u to vrijeme rekli da će ispitati pisanu presudu prije nego što odluče hoće li uložiti žalbu protiv Blattera i Platinija.


- Potvrđujemo da je Državno odvjetništvo Švicarske podnijelo žalbu Žalbenom vijeću Saveznog kaznenog suda u zakonskom roku i zatražilo da se prvostupanjska presuda u cijelosti ukine, rekao je švicarski savezni tužitelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!