10:32 / 25.03.2020.

Autor: A.M./HRT

Svi vodeći engleski klubovi traže zabranu igranja Cityja u Europi!

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola (Foto: REUTERS/Phil Noble)

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola (Foto: REUTERS/Phil Noble)

Foto: - / REUTERS

Daily Mail doznaje kako je osam od 10 vodećih klubova engleske lige poslalo pismo u kojem traže da Manchester City dobije zabranu igranja u Europi sljedeće sezone.
Manchester City dobio je dvogodišnju suspenziju iz Lige praka i drugih europskih natjecanja zbog kršenja pravila financijskog fair-playa, no taj bogati klub žalio se Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei.
Kako bi već i sama žalba, o kojoj je odlučivanje na čekanju zbog pandemije koronavirusa, mogla odgoditi kaznu, Daily Mail doznaje kako je čak osam od 10 vodećih klubova engleske lige preko odvjetničkog ureda poslalo pismo CAS-u u kojem traže da City svakako dobije zabranu igranja u Europi sljedeće sezone, odnosno da nerazrješenje žalbenog postupka ne bude razlog za odgodu izvršenja kazne.

Chelsea, Arsenal, Manchester United i Liverpool su gotovo sigurno supotpisnici pisma, tvrdi Daily Mail. - Samo City i Sheffield ne sudjeluju, dodaje engleski novinar.

- Što je previše, previše je, predugo se City izvlačio i kršio pravila na štetu najmanje jednog kluba koji se zbog njega nije mogao plasirati u Ligu prvaka. Strahujemo da bi opet mogli izbjeći kaznu, što bi bilo stvarno previše, rekao je jedan od izvora za Daily Mail.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!