11:46 / 29.05.2020.

Autor: Hina

Švedski nogomet kreće 14. lipnja

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Švedska vlada je, osim za nogomet, dala zeleno svjetlo za sportove na otvorenom.
Švedska vlada i javna zdravstvena agencija dale su dopuštenje da se 14. lipnja nastavi prva švedska nogometna liga, koja je prekinuta zbog pandemije koronavIrusa, objavio je u petak Švedski nogometni savez (SEF).

Liga je trebala početi u travnju, no iako Švedska nije uvela strogu karantenu kao mnoge europske zemlje u borbi protiv COVIDa-19, nogomet je stavljen na čekanje iz straha da se navijači ne bi okupljali po barovima i restoranima da gledaju utakmice koje će se igrati pred praznim tribinama.

Švedska vlada je, osim za nogomet,  dala zeleno svjetlo za sportove na otvorenom, ali uz ograničenja prikupljanja do 50 ljudi, rekla je ministrica Amanda Lind.

Ministar unutarnjih poslova Mikael Damberg rekao je da je situacija s koronavirusom u Švedskoj "još uvijek vrlo ozbiljna" i naglasio da je okupljanje ljudi zabranjeno čak i u sportskim barovima ili restoranima.

Švedska nogometna liga izradila je slične preporuke za nastavak prvenstva kao i susjedna Norveška, gdje će se nogometno prvenstvo nastaviti 16. lipnja.

- Zahvalni smo da su vlasti prihvatile protokole koje smo dogovorili tako da naša sezona može početi 14. lipnja, kazao je glavni tajnik SEF-a Mats Enquist.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!