Sve europske utakmice počinju minutom šutnje

04.10.2022.

13:54

Autor: I.L./HRT/Hina

Neredi na nogometnoj utakmici u Indoneziji

Neredi na nogometnoj utakmici u Indoneziji

Foto: Ari Bowo Sucipto / REUTERS

Sve europske nogometne utakmice koje se igraju ovaj tjedan započet će minutom šutnje u znak sjećanja na poginule u stampedu na indonezijskom stadionu u Malangu, objavila je u utorak UEFA.

 Ova UEFA-ina odluka odnosi se na utakmice Lige prvaka, Europa lige i Europska konferencijske lige kao i na kvalifikacije za svjetsko prvenstvo nogometašica.


U stampedu koji se dogodio na nogometnoj utakmici u Malangu poginula je više od 125 osoba. Kad su ogorčeni navijači poražene domaće ekipe nahrupili na teren u Malangu u pokrajini Istočnoj Javi u nedjelju navečer, policija je ispalila suzavac pokušavajući kontrolirati situaciju, što je izazvalo stampedo u kojem su se mnogi ugušili.


Incident je jedna od najgorih stadionskih katastrofa na svijetu, a prema policiji smrtno je stradalo 125 ljudi, dok je gradski odjel za zdravstvo Malanga procijenio da je broj mrtvih 131.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!