15:44 / 25.04.2021.

Autor: T.D./HRT

"Superliga nije pravo rješenje za spas nogometa, klubovi su krivi za velike dugove"

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dado Ruvic / REUTERS

Prvi čovjek Bayerna iz Münchena Karl-Heinz Rummenigge, komentirao je osnivanje Superlige. Bayern se nije priključio pobunjeničkoj ekipi, iako u Njemačkoj nisu baš omiljeni kod konkurencije zbog dominacije u Bundesligi.

Rummenigge je otvoreno govorio u intervjuu za Bild, ostavši pri stavu da Superliga nije pravo rješenje za spas nogometa te da su najveći krivci za velike minuse na računima - sami klubovi.

- Dobro je poznato da posebno španjolski i talijanski klubovi imaju najveće financijske probleme. Koronavirus je te probleme dodatno produbio. Očito je da je šest "superligaša" iz ovih zemalja u vrlo teškoj situaciji glede likvidnosti, istaknuo je.

Rekao je da nije bio upoznat s osnivanjem lige.

- Da sam bilo što znao ranije, ili da smo dobili poziv, svim silama bih pokušao zaustaviti osnivanje Superlige, zajedno s našim prijateljima iz Dortmunda i Pariza, među ostalim, naglasio je.

S jedne strane, Superliga bi podijelila nogometni svijet. S druge strane, imamo Ligu prvaka, a Bayern je potpuno zadovoljan tim natjecanjem i onim što od njega dobiva. I najvažnije - navijači su zadovoljni Ligom prvaka.

Smatra da je osnivanje Superlige bio znak upozorenja. 

- Možda je bilo dobro što smo vidjeli sav ovaj cirkus, jer to je uznemirilo svijet i dovelo do toga da neki ljudi shvate kako nogomet nije samo novac, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!