18:04 / 18.02.2021.

Autor: A.M./Hina

Sunderland kupio 23-godišnji bogati nasljednik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pixabay / Pixabay

Bivši prvak, a sada član trećeg razreda engleskog nogometa, Sunderland, dobio je novog vlasnika, 23-godišnjeg Francuza Kyrila Louisa-Dreyfusa koji je postao najmlađi predsjednik nekog kluba u engleskom nogometu.

Mladi Francuz preuzeo je kontrolni paket u klubu, dok će bivši vlasnik Stewart Donald zadržati manjinski udio.

- Kyrilova predanost, oštroumnost i integritet uvjerili su nas da prihvatimo njegov prijedlog, rekao je Donald u izjavi.

- Njegova vizija i želja vraćanja Sunderlanda u vrh bila je očita od samog početka, a njegova je ponuda ona za koju smatramo da klubu daje najbolje šanse za dugoročni uspjeh i održivost, dodao je.

Kyril je sin bivšeg vlasnika Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa koji je umro 2009. i švicarske milijarderke rođene u Rusiji Margarite Louis-Dreyfus, predsjednice grupe Louis Dreyfus.

- Danas počinje novo uzbudljivo poglavlje u povijesti Sunderlanda, rekao je mladić.

- Iako se nogomet suočava s izazovima koje treba prevladati, uvjeren sam da zajedno možemo prebroditi sadašnju oluju i postaviti čvrste temelje kako bismo klubu donijeli održiv i dugoročan uspjeh.

Sunderland je šest puta bio engleski prvak, no posljednji put davne 1936. godine, dok je dva puta osvojio FA kup, zadnji put 1973.

Iz Premiershipa je ispao 2017., a trenutačno se nalazi na sedmome mjestu "League One".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!