23:05 / 12.10.2021.

Autor: A.M./HRT/Hina

Sukob policije i mađarskih navijača zbog rasističkih povika

Sukob engleske policije i mađarskih navijača na Wembleyju

Sukob engleske policije i mađarskih navijača na Wembleyju

Foto: Carl Recine / Action Images via Reuters

Engleska policija sukobila se s mađarskim navijačima na Wembleyju na početku kvalifikacijske utakmice osmog kola između Engleza i Mađara, koja je završila remijem (1:1).


Vlasti su bile u stanju visoke pripravnosti nakon što su mađarski navijači rasno zlostavljali engleske igrače i gađali ih raznim predmetima u njihovom prvom susretu u rujnu u Budimpešti. I ovoga puta je došlo do incidenta.


Sve je počelo kada je policija ušla na tribinu s gostujućim navijačima kako bi privela jednog mađarskog ultrasa zbog rasističkog vrijeđanja tamnoputih redara. Kada je policija uhitila izgrednika, došlo je do naguravanja i tučnjave s ostalim navijačima, koji su stjerali policajce u kut. Red je uspostavljen tek kada se na tribini pojavila specijalna policija s palicama.


Mađarska reprezentacija je u srpnju ove godine kažnjena s tri domaće utakmice bez gledatelja zbog rasističkih izgreda navijača za vrijeme EURO-a, a sada će sasvim sigurno dobiti novu kaznu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!