Sukob navijača Napolija i Rome, dvije osobe ozlijeđene

08.01.2023.

21:23

Autor: A.M./Hina

Navijači Napolija

Navijači Napolija

Foto: . / Shutterstock.com

Na "Autostradi del Sole", žili kucavici talijanskog cestovnog prometa, koja spaja Milano s Napuljem, između Monte San Savina i Arezza u nedjelju je došlo do žestokih sukoba navijača Rome i Napolija.

Navijači Rome putovali su u Milan na ogled protiv "Rossonera", dok su navijači Napolija putovali u Genovu na ogled protiv Sampdorije.


Kako prenose talijanski mediji, navijači Napolija priredili su zasjednu ultrsima Rome. Ubrzo je nastao kaos, navijači su bacali kamenje, baklje i dimne bombe jedni na drugi. U izgredima je sudjelovalo oko 300 navijača, a prema prvim informacijama dva navijača Rome su završila u bolnici, pri čemu je jedan ozlijeđen nožem.


Policija je, kako bi spriječila daljnje opasne situacije, blokirala i promet autocestom, koji je kasnije nastavljen. U jednom trenutku kolona je zbog zatvaranje jedne strane autoceste iznosila 15 km.


- Sukobi na autocesti između navijača Napolija i Rome su nedopustivi. Nadamo se da će policija identificirati i kazniti odgovorne kako zaslužuju. Ovo nisu pravi navijači. Rim i Napulj su prijateljski gradovi koji govore "Ne besmislenom nasilju, oglasili su se gradonačelnici Rima i Napulja Roberto Gualtieri i Gaetano Manfredi na Twitteru.


Sukob se dogodio na istoj benzinskoj stanici na autocesti gdje je policija slučajno ustrijelila DJ-a i navijača Lazija Gabrielea Sandrija pokušavajući prekinuti tučnjavu između ultrasa Lazija i Juventusa 2007. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!