Stravične scene nereda na nogometnoj utakmici u Meksiku

06.03.2022.

10:51

Autor: K.L./Hina/HRT

Neredi na tribinama u Meksiku

Neredi na tribinama u Meksiku

Foto: Victor Pichardo / REUTERS

Čak su 22 osobe ozlijeđene, a od toga dvije vrlo teško na utakmici devetog kola meksičke nogometne Clausure između Queretara i Atlasa.  Neslužbene informacije govore da ima i poginulih osoba.

Utakmica je prekinuta u 63. minuti kada su gostujući navijači utrčali na teren. Zaštitarske službe nisu mogle reagirati i djelovati na pravi način, jer su brojčano bile potpuno inferiorne u odnosu na huligane te su tek otvorile sva vrata na stadionu kako bi preostali navijači pobjegli od središta eskalacije sukoba.

Za sada nema službeno prijavljenih smrtnih slučajeva, ali prema neslužbenim informacijama ima i poginulih. Poznati sportski novinar David Medrano Felix iznio je podatak o 17 osoba koje su izgubile život. Prema službenim informacijama 22 osobe su ozlijeđene, a dvije vrlo teško, priopćeno je ovim povodom.

Trenutačno traje ispitivanje ovog velikog izgreda te mnoge očekuju teške kazne, a s njima će se očito suočiti i čelnici domaćeg kluba koji se nisu pobrinuli kvalitetno osigurati ovaj nogometni događaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!