Strahonja objasnio zašto je poništen Benzemin pogodak

28.05.2022.

22:41

Autor: K.L./HRT

Karim Benzema, Luka Modrić

Karim Benzema, Luka Modrić

Foto: Dylan Martinez / REUTERS

Nakon 45 minuta igre u finalu Lige prvaka u Parizu između Liverpoola i Real Madrida rezultat je 0:0.

U 43. minuti upućena je duga lopta na Karima Benzemu koji je nakon gužve u šesnaestercu zabio, no pomoćnik je označio zaleđe.


- Izazovna situacija i ispravna odluka sudaca. VAR soba je morala donijeti ključnu odluku. Igrač Liverpoola je posljednji igrao loptom, i na neki način lopta se odbila do igrača koji se nalazio u zaleđu. Međutim, igrač Liverpoola nije kontrolirao odbijanje lopte, on je ulazio u blok Valverdeu koji je prvi dirao loptu. On je igrao loptom sa željom da uputi loptu prema vratima. U tom trenutku igrač Liverpoola radi klizeći start i blok. U tom bloku nije mogao kontrolirati udarac, a lopta dolazi do Benzeme koji se nalazi u zaleđu. Definicija zaleđa je takva da, ako se napadač nalazi iza pretposljednjeg igrača obrane, a igrač je i vratar, on ne mora biti jedan od ta dva igrača, onda se igrač nalazi u poziciji zaleđa. Gleda se isključivo zadnji pas Valverdea, a anulira se zadnje dodavanje Liverpoolovog igrača, rekao je stručni komentator Marijo Strahonja u studiju HRT-a.


- Da Valverde nije dodirnuo loptu, a dirao je, a igrač Liverpoola uklizao loptu, tada zaleđa ne bi bilo, dodao je.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!