14:23 / 15.05.2019.

Autor: A.M./HRT

Štimac uzbuđen novim izazovom: Indija je nogometni uspavani div

 Igor Štimac (Fhoto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Igor Štimac (Fhoto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Obožavam velike izazove, a prema onome što zasad vidim, nogomet je u Indiji uspavani div, rekao je novi indijski ibzornik Igor Štimac.
Igor Štimac službeno je danas potvrđen kao novi izbornik indijske seniorske muške nogometne reprezentacije.

Čelnici Indijskog nogometnog saveza predstavili su ga kao "idealnog čovjeka za taj posao", a sam Štimac najavio je: - Obožavam velike izazove, a prema onome što zasad vidim, nogomet je u vašoj državi uspavani div, rekao je Štimac za indijsko izdanje Goala.

Aspekt koji mu je najdraži je fokus na mlade kategorije, koje u zadnje vrijeme osjetno dižu razinu indijskog nogometa.

- AIFF (Indijsko nogometni savez, op.a.) je sjajno organizirao rad s mladim kategorijama i igračima, što mi daje veliku nadu da zajedno možemo postići mnogo u bliskoj budućnosti.

Indijce je Štimac najviše impresionirao poznavanjem njihovog nogometa: - Impresioniran sam vašim igračima, mnogo sam gledao utakmice vaših reprezentacija, a nakon što sam se kandidirao ozbiljno sam se dao u proučavanje Indijske Super lige i I-lige, rekao je Štimac te dodao: - Impresioniran sam karakterom indijskih nogometaša, a mislim da bi neki mladi igrači u bliskoj budućnosti mogli postati velike zvijezde. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!