16:25 / 22.12.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Srbija, Rumunjska, Bugarska i Grčka žele i Euro i SP

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Srbija, Bugarska, Rumunjska i Grčka postigle su u Beogradu dogovor o zajedničkoj kandidaturi.
Srbija, Bugarska, Rumunjska i Grčka postigle su u Beogradu dogovor o zajedničkoj kandidaturi za organiziranje Europskog prvenstva u nogometu 2028. i Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine, priopćio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

"Odlučili smo osnovati Inicijalni organizacijski odbor od 16 ljudi - po četiri iz svake države, sa željom i nadom da se zajedno kandidiramo za organiziranje Europskog i Svjetskog prvenstva u nogometu", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka Visokog vijeća za suradnju Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunjske.

"U 2019. godini počinjemo gradnju nacionalnog stadiona i još nekoliko stadiona u gradovima u Srbiji", najavio je Vučić na konferenciji nakon kvadrilaterle s premijerima Rumunjske, Bugarske i Grčke u Beogradu, uz nazočnost ministara sporta i predsjednika nogometnih saveza.

Vučić je rekao da je na sastanku s predsjednicima vlada Bugarske Bojkom Borisovom, Grčke Aleksisom Tziprasom i Rumunjske Viorikom Dancilom razgovaramo o završetku autocesta k Makedoniji i Bugarskoj te o unapređenju željezničkog prometa prema Makedoniji i Grčkoj i gradnji autoceste preko Vršca do Temišvara.

Sljedeći sastanak kvadritalerale predsjednika Srbije i premijera Bugarske, Grčke i Rumunjske bit će, kako je najavljeno, održan u Rumunjskoj, u vrijeme njezina predsjedanja EU.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!