Španjolski nogometaš šest godina bez propuštene utakmice

18.04.2022.

12:05

Autor: T.D./HRT/Hina

Inaki Williams

Inaki Williams

Foto: imagestockdesign / Shutterstock

Španjolski nogometaš Inaki Williams smatra se rekorderom španjolskog prvenstva po broju nastupa u nizu, a u nedjelju je produžio rekord na 227 utakmica, odnosno čak šest godina bez propuštanja prvenstvene utakmice za Athletic Bilbao.

U nedjeljnoj utakmici protiv Celte Vigo Williams se pojavio u početnoj postavi i tako produžio niz nastupa, a 27-godišnji napadač posljednji je put propustio prvenstvenu utakmicu 17. travnja 2016. godine.

U svim narednim sezonama, rođeni Bask od roditelja koji su izbjegli iz Gane, nastupio je u svih 38 prvenstvenih utakmica, a ove godine u sve 32 utakmice svog kluba. Od toga je 189 puta bio u početnoj postavi.

Za to vrijeme oborio je dosadašnji rekord po broju uzastopnih nastupa u španjolskom prvenstvu Juana Larranage, koji je skupio 202 nastupa zaredom u španjolskoj ligi prije više od 30 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!