Španjolska policija: Ovakve situacije nisu ništa neuobičajeno uoči utakmica, ali nema nereda

17.02.2022.

13:38

Autor: K.L./Hina

Stadion u Sevilli

Stadion u Sevilli

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

U Sevilli nema nikakvih nereda uoči utakmice šesnaestine finala Europske lige između Seville i Dinama, priopćila je u četvrtak španjolska policija odbacivši medijske napise o navodnim neredima koje su sinoć proizveli Dinamovi navijači.

- Sinoć su u centru grada neki građani, uplašivši se Dinamovih navijača koji su onuda prolazili u manjim grupama, zvali policiju. No ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Na izlogu jedne papirnice je bilo razbijeno staklo, vjerojatno ga je netko razbio slučajno u alkoholiziranom stanju, rekao je glasnogovornik policije u Sevilli za Hinu.

- Takve situacije u kojima netko viče, ili opsuje nekome nešto, nisu ništa neuobičajeno uoči utakmica. ali nikakvih nereda nije bilo, dodao je.

U ulici Sierpes, gdje je došlo do incidenta, ne vidi se šteta na izlozima. Nitko nije uhićen.

- Ne, nemam pojma da je išta bilo sinoć, rekao je konobar u kafiću u ulici Sierpes. - Ovdje je sjedilo nekoliko Dinamovih navijača ali normalno su popili piće i otišli, dodao je.

U srijedu navečer su prvi Bad Blue Boysi stigli u centar te su se šetali u manjim skupinama bez klupskih obilježja, mnogi u tamnim majicama. - Ništa se ne događa, rekao je jedan od njih.

Stanovnici u centru grada navikli su na incidente jer se gostujući navijači obično ondje okupljaju, pa su u prošlosti svjedočili neredima.

- No sada sve protječe mirno i u najboljem redu, rekao je glasnogovornik.

U Sevilli se očekuje oko 1.200 Dinamovih navijača a utakmica je dobila status visokog rizika jer je hrvatska policija dojavila španjolskoj da se među tom skupinom nalazi 400 radikalnih navijača. Glasnogovornik španjolske policije je rekao da su se neki od tih navijača dopisivali s radikalnim navijačima Seville iz skupine Biris gdje su dogovarali sukob u gradu.

- To je, međutim, spriječeno. Pratili smo tu komunikaciju te je to u startu onemogućeno, rekao je glasnogovornik.

Sevilla i Dinamo će u 21 sat odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamovi navijači se šeću centrom grada a onda bi oko 18 sati trebali zajedno krenuti prema stadionu.

- Sve je u redu, uživamo na suncu, te se veselimo utakmici, rekao je jedan od Bad Blue Boysa zamolivši za anonimnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!