15:34 / 16.05.2020.

Autor: I.L./Hina

Španjolska liga će klubovima plaćati troškove letova

Predsjednik španjolske nogometne lige Javier Tebas (REUTERS/Paul Hanna/File Photo)

Predsjednik španjolske nogometne lige Javier Tebas (REUTERS/Paul Hanna/File Photo)

Foto: - / REUTERS

U međuvremenu u pojedinim dijelovima Španjolske još nisu dopušteni momčadski treninzi.
Vodstvo Španjolske nogometne lige (LFP) voljno je pomoći klubovima financirajući posebne letove za putovanja među gradovima, kad prvenstvo bude nastavljeno, što je planirano za 12. lipnja.

Predsjednik LFP-a Javier Tebas održao je video konferenciju s predstavnicima klubova španjolske Primere, na kojoj je izrazio želju da klubovi na utakmice putuju u što čišćim i kontroliranijim uvjetima.

Prevedeno, to bi značilo da se koriste čarter letovima što je za manje klubove iznad njihovih financijskim mogućnosti. No, La Liga je spremna pokriti dodatne troškove kako bi se natjecanje nastavilo 12. lipnja. Protokoli za nastavak natjecanja se još uvijek utvrđuju.

Klubovi su u razgovorima s vodstvom lige oko toga trebaju li ostati u karanteni unutar trening kampova ili klupskih hotela sve do nastavka sezone. La Liga je za tu opciju, ali igrači joj se opiru pa je izgledno kompromisno rješenje o karanteni tjedan dana uoči ponovnog početka natjecanja.

Španjolski mediji su pozdravili povratak nogometa u Njemačkoj, prema kojoj su sada uperene oči svjetske javnosti zbog nastavka Bundeslige pred praznim stadionima i uz stroge mjere sigurnosti. Svi se nadaju da će njemački model biti uspješan i primjenjiv na ostale lige.

U međuvremenu u pojedinim dijelovima Španjolske još nisu dopušteni momčadski treninzi, a s obzirom na to kakvo je stanje u Barceloni i Madridu, igrači će vrlo vjerojatno biti osuđeni na pojedinačne treninge još neko vrijeme, jer su restriktivne izolacijske mjere još uvijek na snazi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!