15:29 / 23.05.2018.

Autor: I.L.K./Hina

SP: Moguće gužve na ulasku u Kalinjingradsku oblast

Ilustracija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Uspostava željezničke veze jedno je od rješenja kojim bi se rasteretio cestovni granični promet između Poljske i ruske Kalinjingradske oblasti.
Poljska i Rusija neće imati vremena za uspostavu željezničke veze između Gdanjska i Kalinjingrada do početka Svjetskog prvenstva u nogometu, pa se navijači upozoravaju na moguće gužve na cestovnim graničnim prijelazima, izvještava agencija Interfax.

Ideja o uspostavi željezničke veze pojavila se kao jedno od rješenja kojim bi se rasteretio cestovni granični promet između Poljske i ruske Kalinjingradske oblasti tijekom SP-a.

Naime, mnogi navijači koji će pratiti utakmice u Kalinjingradu, gdje prvu utakmicu igra i hrvatska reprezentacija, bit će smješteni u Poljskoj i samo će na dan utakmice biti u Kalinjingradu.

U siječnju su poljska i ruska željeznička kompanija organizirale probnu vožnju putničkog vlaka između Gdanjska i Kalinjingrada i objavile uspjeh toga projekta, koji je potom naišao na tehničke i komercijalne prepreke.

Stoga vlasti Kalinjingradske oblasti upozoravaju navijače koji planiraju putovanja na utakmice na moguće zastoje u prometu na graničnim prijelazima, povezane sa sigurnosnim provjerama.

Tijekom SP-a u nogometu u Kalinjingradu će se odigrati četiri utakmice: 16. lipnja igrat će Hrvatska i Nigerija, 22. lipnja Srbija i Švicarska, 25. lipnja Španjolska i Maroko i 28. lipnja Engleska Belgija.

Stadion u Kalinjingradu prima 35 tisuća gledatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!