14:18 / 07.07.2020.

Autor: K.L./HRT

SP 2026: Počinje utrka za gradove-domaćine u SAD-u

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Američki gradovi koji se natječu za domaćine utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva 2026 u srijedu će započeti s prvim predstavljanjem putem video konferencije.
Američki gradovi koji se natječu za domaćine utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva 2026 u srijedu će započeti s prvim predstavljanjem putem video konferencije, a od 17 kandidata odabrat će se 10 gradova-domaćina.

Prvi radni sastanak Američkog nogometnog saveza prvobitno je bio zakazan za ožujak u Dallasu, ali ga je odgodio koronavirus, pa se još ne zna konačan rok za izbor američkih gradova-domaćina "mundijala 2026", kojeg će ugostiti Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko.

Sedamnaest  američkih gradova-kandidata su Atlanta, Miami, Nashville, Orlando, Houston, Dallas, Kansas City, Boston, Baltimore, New York/New Jersey, Cincinnati, Denver, Seattle, Philadelphia, Washington, San Francisco i Los Angeles. Zanimljivo je da Chicago, koji je bio domaćin uvodne utakmice Mondijala 1994, nije uspio proći prvu kandidacijsku fazu. Također, Amerikanci moraju odrediti i grad u kojem će se igrati finale, a prema informacijama iz tamošnjeg saveza to će biti grad koji ima stadion od najmanje 80 tisuća mjesta.

U dvije druge zemlje domaćina čini se da će domaćini biti Montreal, Toronto i Edmonton u Kanadi, te Mexico City, Guadalajara i Monterrey u Meksiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!