Southgate shrvan nakon poraza stoljeća

15.06.2022.

09:04

Autor: I.L./HRT/Hina

Gareth Southgate

Gareth Southgate

Foto: Paul Childs / Action Images via Reuters

- Pokušao sam balansirati sa sastavom kroz ove lipanjske utakmice, ali očito nisam uspio, rekao je izbornik engleskih nogometaša Gareth Southgate nakon 0-4 poraza na Wembleyju od Mađarske.

U četiri lipanjske utakmice Lige nacija Engleska je dva puta remizirala, kod Njemačke (1-1) i doma protiv Italije (0-0) te je dva puta gubila od Mađarske bez da je postigla pogodak u te dvije utakmice. U Budimpešti je Mađarska slavila 1-0, a na Wembleyju čak 4-0.


- Ovo je jako teška noć za nas i ovo je poraz koji strašno boli. Posebno mi je žao igrača jer su bili vrlo predani kroz cijelo ovo razdoblje koje smo bili zajedno. Potpuna i kompletna odgovornost je na meni. Zamislili smo ovo kao pripremu za Svjetsko prvenstvo. Pokušao sam kvalitetno balansirati sa sastavom jer je bilo puno utakmica u kratkom vremenu, ali je očito da nisam uspio u tome, rekao je Southgate.

Nakon 1928. godine i domaćeg poraza od Škotske 1-5 bio je ovo najteži domaći poraz engleskih nogometaša u povijesti. Isto tako, Mađarska je tek drugi put slavila na Otoku u povijesti, a premijerni put se to dogodilo kada je mađarska 'laka konjica' promarširala Londonom i slavila 6-3. Dogodilo se to 1953. godine.


- Znam da je ovaj poraz razočaravajući za naše navijače, ali ja bih ipak gledao širu sliku. Imali smo sjajne rezultate i odlične posljednje turnire. Dogodilo nam se sada ovo, ali nije vrijeme za paniku. Moramo ostati mirni i nastaviti raditi, popravljati stvari i biti pravi na Svjetskom prvenstvu, dodao je prvi strijelac Engleske Harry Kane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!