16:59 / 26.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Solidarnost u Bundesligi: Velikani pomažu malima

Ilustracija (Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Ilustracija (Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Četiri njemačka sudionika ovosezonske nogometne Lige prvaka, Borussia Dortmund, Bayern Muenchen, Bayer Leverkusen i RB Leipzig, osnovali su fond solidarnosti za pomoć ostalim klubovima
Četiri njemačka sudionika ovosezonske nogometne Lige prvaka, Borussia Dortmund, Bayern Muenchen, Bayer Leverkusen i RB Leipzig, osnovali su fond solidarnosti za pomoć ostalim klubovima u prve dvije njemačke lige kako bi izbjegli potencijalnu financijsku krizu te su u njega uplatili 20 milijuna eura.
Zbog pandemije koronavirusa nogometna natjecanja u Njemačkoj prekinuta su prije dva tjedna te se neće nastaviti sve do kraja travnja što će uvelike utjecati na prihode klubova.
Iz Borussije su objavili kako su se spomenuta četiri kluba odrekla svog dijela dobiti od prodaje medijskih prava, što iznosi oko 12.5 milijuna eura, dok su preostalih 7.5 milijuna izdvojili iz vlastitih prihoda.
- Spremni smo pomoći drugim profesionalnim nogometnim klubovima kako bi lakše podnijeli financijske efekte pandemije, izjavio je Izvršni predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke.
O distribuciji sredstava i fonda solidarnosti odlučivat će Izvršni odbor Njemačke nogometne lige (DFL).
- Vrlo smo zahvalni našim predstavnicima u Ligi prvaka za ovoj gesti. Ona pokazuje kako je solidarnost u Bundesligi više od puke riječi, izjavio je glasnogovornik DFL-a Christian Seifert.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!