00:03 / 05.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Smjena na irskoj klupi - Kenny umjesto McCarthyja

Foto: Reuters/Clodagh Kilcoyne/File Photo

Foto: Reuters/Clodagh Kilcoyne/File Photo

Foto: - / REUTERS

Novi izbornik irske nogometne reprezentacije je 48-godišnji Stephen Kenny.
Drugi mandat Micka McCarthyja (61) na klupi irske reprezentacije završio je u subotu, nakon što je Irski nogometni savez (FAI) objavio kako je novi izbornik Stephen Kenny (48).

McCarthy je preuzeo irsku reprezentaciju u studenom 2018. godine i njegov ugovor je trebao isteći 31. srpnja nakon Europskog prvenstva. Međutim, zbog koronavirusa EURO je prebačen na ljeto 2021. pa je vodstvo FAI-ja ubrzalo raskid izabravši novog šefa stručnog stožera.

Irsku će sada u dodatnim kvalifikacijama za EURO protiv Slovačke kasnije ove godine voditi 48-godišnji Kenny, koji je posljednje dvije godine vodio irsku U-21 reprezentaciju. U drugom paru sastaju se Bosna i Hercegovina i Sjeverna Irska, a pobjednik ovog mini-natjecanja igrat će na EP-u u skupini E zajedno sa Španjolskom, Švedskom i Poljskom.

- Ovaj potez omogućuje Stephenu Kennyju potrebno vrijeme za planiranje polufinala doigravanja Europskog prvenstva protiv Slovačke kasnije tokom godine, navodi se u priopćenju.

McCarthyju je ovo bio drugi mandat na klupi irske reprezentacije, a prvi je odradio od 1996. do 2002.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!