Službeno: Ronaldo neće zagovarati SP u Saudijskoj Arabiji

11.01.2023.

08:33

Autor: HRT

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Foto: /Ahmed Yosri / REUTERS

Prije više od deset dana jedna od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo potpisao je s Al Nassrom najbogatiji ugovor u povijesti nogometa koji bi mu trebao donijeti preko 200 milijuna eura u dvije i pol godine, a uz bogatu plaću spominjale su se i određene stavke koje bio Portugalac morao izvršiti. 

Jedna od takvih trebala je biti lobiranje i promocija Saudijske Arabije kao kandidata za domaćina Svjetskog prvenstva 2030. godine. Ipak, njegov novi klub danas je demantirao ovakve navode u medijima u svom službenom priopćenju:


- Al Nassr FC želi razjasniti situaciju, suprotno medijskim izvještajima, ugovor Cristiana Ronalda s Al Nassrom ne uključuje njegove obveze za bilo kakvu kandidaturu za Svjetsko prvenstvo. Njegov glavni fokus je na Al Nassr i na rad s njegovim suigračima kako bi vodili klub do novih uspjeha.

Bitka za domaćinstvo SP-a 2030. godine već je počela, na jednoj strani je zajednička kandidatura Portugala, Španjolske i Ukrajine, a na drugoj strani trebale bi biti Saudijska Arabija, Egipat i Grčka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!