12:33 / 05.01.2021.

Autor: I.L./Hina

Škotska vlada kritizira Celtic zbog priprema u Dubaiju

Foto: REUTERS/Russell Cheyne

Foto: REUTERS/Russell Cheyne

Foto: - / REUTERS

Škotsko prvenstvo nastavlja se već 9. siječnja.
Ministar obrazovanja u škotskoj vladi John Swinney kritizirao je Celtic zbog toga što je otputovao na pripreme u Dubai u vrijeme dok su u Velikoj Britaniji na snazi stroge epidemiološke mjere zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

➡️ Rangersima pobjeda u "Old firmu", blizu su prvog naslova u 10 godina

- To je loš primjer, posebice sada dok svi građani žive pod oštrim restrikcijama. U ovakvim trenucima svi moramo svojim ponašanjem biti primjer kako prebroditi ovu tešku situaciju, izjavio je John Swinney, koji je i zamjenik škotske premijerke Nicolae Sturgeon.

Celtic je otputovao na pripreme u Dubai u subotu, odmah nakon što je u derbiju prvenstva izgubio od vodećeg Rangersa s 0-1, te sada zaostaje 19 bodova, ali ima tri utakmice manje. Škotsko prvenstvo nastavlja se već 9. siječnja.

Škotska vlada zatražila je nacionalnog nogometnog saveza da ispita ovaj slučaj, ali iz Celtica su poručili da su te pripreme ugovorene mjesecima ranije te da su imali dozvolu nogometnog saveza i vladinih službi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!