Hrvat na iranskoj klupi o otvaranju SP-a s Engleskom

01.04.2022.

22:19

Autor: I.L./HRT

Roberto Martinez, Dragan Skočić, Zlatko Dalić

Roberto Martinez, Dragan Skočić, Zlatko Dalić

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Zlatko Dalić neće biti jedini izbornik iz Hrvatske u Kataru jer je na klupi Irana, koji je u skupini s Engleskom, SAD-om i pobjednikom europskog doigravanja, također hrvatski stručnjak Dragan Skočić.

 - Skupina uvijek može biti bolja i gora. Nije loša, rekao bih. Pomalo neobična jer je sličan način igre Engleske, Amerike i mogućnost da tu bude Wales ili Škotska, naravno tu je i Ukrajina. Dosta slične ekipe. Mislim da je prošlo u redu, bilo je tu i težih grupa, rekao je Skočić za HRT.  


Na otvaranju svjetske smotre Iran će igrati s Engleskom 21. studenoga.


- Cilj je pokušati proći grupu. Mislim da je Engleska favorit, a isto tako mislim da mi imamo šansu s ostalim suparnicima. Očekuju nas podjednake reprezentacije i mislim da možemo s njima na kraj. Sigurno imamo igrače i potencijal, mi se možemo, što se kaže, potući u grupi.

Skočić dobro poznaje arapski nogomet, a uvjeren je kako nas očekuje odlično prvenstvo. 


- Bio sam tu kad je bio Arapski kup prije mjesec-dva. Bilo je izuzetno, bio sam na svim stadionima. Mislim da će organizacijski biti odlično prvenstvo. 


Hrvatska će igrati u skupini F s Belgijom, Kanadom i Marokom. 


- Mislim da je uz Belgiju Hrvatska favorit u grupi, ne treba tu zaboraviti Maroko, mislim da je Kanada inferiornija nego ove spomenute ekipe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!