Seksualni skandal u Chelseaju rezultirao otkazom

21.09.2022.

11:13

Autor: I.Ž.K./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pabkov / Shutterstock

Bivši europski prvak Chelsea raskinuo je ugovor s komercijalnim direktorom Damianom Willoughbyjem nakon optužbi koje su uključivale slanje videosnimke s eksplicitnim seksualnim sadržajem.

Willoughby je otpušten manje od mjesec dana nakon što je zaposlen. Otkriveno je da je slao neprimjerene poruke nogometnoj agentici Catalini Kim prije nego se priključio Chelseaju.

Iz kluba su potvrdili da raskid ugovora s Willoughbyjem odmah stupa na snagu. 

Willoughby je počeo raditi u Chelseaju početkom ovog mjeseca nakon što je klub preuzela investicijska grupa koju predvode Todd Boehly i Clearlake Capital.

- Dokazi o neprimjerenim porukama koje je Willoughby slao prije imenovanja u Chelsea, nedavno su dostavljeni klubu i istraženi od strane kluba. Iako su poruke poslane prije njegova zaposlenja u klubu, takvo ponašanje je u apsolutnoj suprotnosti s radnim okruženjem i korporativnom kulturom koju je uspostavilo novo vlasništvo kluba, rekao je glasnogovornik kluba Reutersu.

Telegraph je izvijestio da je Willoughby slao neprimjerene poruke nogometnoj financijskoj agentici Catalini Kim koja se nakon uznemiravanja žalila predsjedniku Bluesa Tomu Glicku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!