12:56 / 22.04.2020.

Autor: K.L./Hina

Sindikat nogometaša u Španjolskoj protiv brzog povratka treninzima

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

La Liga se još uvijek nada kako bi se prvenstvo moglo nastaviti u lipnju i završiti u srpnju.
Španjolski nogometaši ne žele se vratiti na treninge i terene dok god postoji opasnost od koronavirusa, priopćio je u srijedu Sindikat španjolskih nogometaša (AFE).

Kapetani 42 kluba prve i druge lige u utorak su održali videokonferenciju s AFE-om i razgovarali oko uvjeta povratka na posao.
S obzirom na to da je španjolski premijer Pedro Sanchez najavio ublažavanje ograničenja kretanja stanovnika za drugu polovicu svibnja, La Liga želi da se igrači tada vrate na treninge na stadionima zatvorenima za publiku.
AFE, međutim, smatra da je to prerano, jer Španjolska s 205.000 pozitivnih osoba na koronavirus ima najviše zaraženih u Europi, a nakon Italije i najviše preminulih.
- Zdravlje je bila glavna tema našeg sastanka i u tom aspektu postoji apsolutno jedinstvo među nama. Igrači žele da ministarstvo zdravstva da konačnu odluku o tome kada ćemo moći trenirati i igrati, navedeno je u priopćenju AFE-a.
La Liga se još uvijek nada kako bi se prvenstvo moglo nastaviti u lipnju i završiti u srpnju.
Predsjednik La Lige i predsjednik Španjolskog nogometnog saveza sastali su se u nedjelju u sjedištu Državnog ureda za sport s predsjednicom te nadležne institucije. Nastojali su usuglasiti protokol oko povratka na treninge. AFE nije bio pozvan na sastanak. Odnosi između predsjednika La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i AFE-a već su duže vremena narušeni.
Na tom sastanku nije usuglašen niti datum povratka na treninge, niti datum nastavka prvenstva prekinutog 13. ožujka. Konačnu odluku trebalo bi donijeti ministarstvo zdravstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!