16:15 / 19.04.2021.

Autor: I.Ž.K./Hina

Sindikat igrača će se usprotiviti isključenju igrača iz reprezentacija

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Stefan Wermuth/File Photo / REUTERS

Sindikat nogometaša Fifpro najavio je u ponedjeljak da će se usprotiviti bilo kakvim mjerama, poput zabrane nastupa za reprezentacije, za igrače koji su "uvučeni" u buduću Superligu, elitno natjecanje koje je u ponedjeljak osnovalo dvanaest bogatih klubova.

- Najava stvaranja ove Superlige, što se dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak, ostavlja igračima puno zabrinutosti i pitanja, objašnjava Fifpro u priopćenju za medije.

- Novo natjecanje koje minimalizira solidarnu suradnju između domaćih i međunarodnih natjecanja moglo bi nanijeti nepopravljivu štetu, dodaje sindikat, žaleći što se igrači koriste kao imovina i poluga u tim pregovorima.

Fifpro također upozorava da će se energično suprotstaviti mjerama obje strane koje bi mogle ometati prava igrača, poput njihovog isključenja iz reprezentacija.

Ovu prijetnju uvjetovano je u nedjelju promovirala UEFA, ukazujući na to da bi igrači iz pobunjenih klubova mogli biti odbijeni da predstavljaju svoje reprezentacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!