Ševčenko će pomoći u prikupljanju sredstava za obnovu Ukrajine

20.05.2022.

11:13

Autor: A.M./Hina

Andrij Ševčenko i Volodomir Zelenskij

Andrij Ševčenko i Volodomir Zelenskij

Foto: Gleb Garanich / REUTERS/File Photo

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko (45) postao je prvi veleposlanik Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij imenovao je bivšeg ukrajinskog izbornika za veleposlanika Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.


- Svojim radom i sportskim uspjesima Andrij je stekao ogromno povjerenje u međunarodnoj areni, napisao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram profilu.


- Sada ima novu misiju, ispričati svijetu o događajima u Ukrajini i iskoristiti svoj utjecaj za podizanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspjeti, istaknuo je Zelenskij.


Ševčenko se smatra najboljim nogometašem u ukrajinskoj povijesti. Za nacionalnu vrstu je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dynamo, Milan i Chelsea. Nakon igračke karijere okrenuo se trenerskom poslo, a do sada je vodio ukrjinsku reprezentaciju i Genou.


- Putovao sam iz Londona u Kijev kako bih osobno upoznao predsjednika. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj nogometnoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja razorena ratom, moj prioritet je pomoći Ukrajini, a ne nogometu. Pozivam na donacije, poručio je Ševčenko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!