17:56 / 19.05.2020.

Autor: A.M./Hina

Šest pozitivnih nalaza u Premier ligi, upitan nastavak sezone?

Ilustracija (Foto: REUTERS/Phil Noble)

Ilustracija (Foto: REUTERS/Phil Noble)

Foto: - / REUTERS

Šest pozitivnih nalaza na COVID-19 otkrilo je testiranje među igračima i klupskim osobljem u tri kluba Premier lige.
Šest pozitivnih nalaza na COVID-19 otkrilo je testiranje među igračima i klupskim osobljem u tri kluba Premier lige, koje je provedeno tijekom nedjelje i ponedjeljka uoči početka zajedničkih beskontaktnih treninga.   
Provedeno je ukupno 748 testova, a šest neimenovanih osoba, igrača ili klupskih zaposlenika, bilo je pozitivno. Oni će sada morati sljedećih sedam dana provesti u samoizolaciji.
- Premier liga donosi opću informaciju u svrhu transparentnosti i integriteta natjecanja. Podrobnije informacije o klubovima i pojedincima neće biti obznanjeni od strane lige, a rezultati će i dalje biti predstavljeni javnosti na isti način nakon svakog sljedećeg kruga testiranja, stoji u priopćenju Premier lige.
Englesko nogometno prvenstvo prekinuto je 13. ožujka, a kao mogući datum nastavka natjecanja spominje se 12. lipanj. No, sa svakim novim pozitivnim rezultatom na testiranjima, taj bi se datum mogao prolongirati. Do kraja natjecanja ostale su još ukupno 92 utakmice.
U utorak su klubovi počeli s prvom fazom povratka treninzima. Igračima je dopušten rad u manjim skupinama s najviše pet članova, a nitko od igrača ne smije trenirati duže od 75 minuta. Igrači se tijekom treninga moraju pridržavati i ostalih mjera kao što je držanje socijalnog razmaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!