11:47 / 19.05.2020.

Autor: K.L./Hina

Serie A ne počinje prije 14. lipnja, čeka se novi protokol

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Prema tim mjerama zabranjena su sva sportska natjecanja u Italiji do 14. lipnja.
Talijanski nogometni savez je u ponedjeljak navečer objavio da je službeni prekid svih natjecanja na snazi do 14. lipnja što, čini se, ugrožava mogućnost da se prvenstvo nastavi 13. lipnja kao želi talijanska nogometna liga.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer Savez pojašnjava da je odluka u skladu s mjerama za borbu protiv koronavirusa koje je donijela talijanska vlada.

Prema tim mjerama zabranjena su sva sportska natjecanja u Italiji do 14. lipnja.

Savez također navodi da je donio svoju odluku "iščekujući novije i poželjnije odluke kompetentnih vlasti", što znači da mogućnost nastavka talijanskog prvenstva ipak nije u potpuno isključena.

Prošli tjedan Serie A, koja okuplja 20 klubova prve lige, objavila je kako želi 13. lipnja nastaviti prvenstvo  prekinuto zbog koronavirusa 9. ožujka.

Predviđeno je da se uskoro održi sastanak između talijanskog premijera Giuseppea Contea i čelnika Saveza te Lige. Tehnički i znanstveni odbor koji savjetuje vladu trebao bi uskoro dati preporuku o novom sanitarnom protokolu za nogometni svijet.

Ova nova verzija, manje stroga od prve, ne predviđa više kolektivnu karantenu ukoliko jedan igrač ili član stožera bude pozitivan na koronavirus.

Njemačka Bundesliga je prva od većih europskih liga koja je ovaj vikend nastavila svoje prvenstvo. Francuska je okončala prvenstvo i proglasila PSG prvakom, a španjolska La Liga planira nastaviti prvenstvo početkom lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!