Sazvan krizni sastanak zbog kaosa u finalu Lige prvaka

29.05.2022.

21:23

Autor: K.L./Hina

Uoči finala Lige prvaka ispred stadiona

Uoči finala Lige prvaka ispred stadiona

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Europska nogometna federacija (UEFA), Francuski nogometni savez (FFF), nadležne lokalne vlasti i pariška policijska uprava u ponedjeljak će održati krizni sastanak na kojem će razgovarati o situaciji u subotnjem finalu Lige prvaka u Parizu.

Nova francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera izjavila je da na ovaj način želi osigurati da se ne ponovi kaos koji je obilježio finale LP između Real Madrida i Liverpoola jer će Pariz za dvije godine biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

- Prioritetno moramo otkriti što je točno pošlo po zlu. Iz ovoga želimo izvući važnu pouku, jer ne želimo da se sličan događaj ponovi u bilo kojem trenutku u budućnosti, naglasila je ministrica.

UEFA je objasnila kako je finale Lige prvaka kasnilo zbog "tisuće navijača koji su htjeli ući na stadion s lažnim ulaznicama".

Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće. Isto tako, brojni europski mediji pisali su o nervozi koja je rasla na ulasku, kao i o upotrebljavanju sile onih koji su morali brinuti za red. Na kraju je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola počela s nešto više od pola sata zakašnjenja.

Francuska policija je navela da je u neredima uhitila 68 osoba, dok je 238 bilo lakše ozlijeđenih.

Kako javlja njemačka novinska agencija dpa, istragu su zatražile i britanske vlasti.

- U interesu je svih uključenih saznati što se dogodilo i naučiti iz toga, rekla je britanska ministrica sporta i kulture Nadine Dorries.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!