19:03 / 01.05.2020.

Autor: A.M./Hina

Sastanak klubova Premier lige završio bez rezultata

Ilustracija (Foto:  Action Images via Reuters/Matthew Childs)

Ilustracija (Foto: Action Images via Reuters/Matthew Childs)

Foto: - / REUTERS

Na videokonferenciji održanoj u petak na kojoj su sudjelovali predstavnici svih 20 engleskih nogometnih prvoligaša nisu donesene nikakve konkretne mjere.
Na videokonferenciji održanoj u petak na kojoj su sudjelovali predstavnici svih 20 engleskih nogometnih prvoligaša, a na kojoj se raspravljalo o "Projektu Restart", odnosno o tome kada bi se mogla nastaviti sezona prekinuta 9. ožujka zbog pandemije koronavirusa, nije donesena nikakva konkretna odluka, osim da će se održati konzultacije s igračima i menadžerima, jer je ocijenjeno kako su oni ključni za čitav proces.
- Na današnjem sastanku dioničara i klubova nije donesena nikakva odluka već su samo izmijenjena stanovišta vezana uz 'Projekt Restart'. Svi su se složili kako su Udruga profesionalnih igrača (PFA) i Udruga menadžera (LMA) ključni za ovaj proces te će biti dodatno konzultirani. Liga i klubovi razmatraju prve blage korake i odobrit će povratak treninzima tek uz upute vlade, pod stručnim medicinskim savjetima i uz konzultacije s igračima i menadžerima, objavilo je vodstvo Premier lige nakon sastanka.
Ranije ovoga tjedna se sastanak svih klubova Premier lige najavljivao kao događaj na kojemu će zaživjeti "Projekt Restart" prema kojemu bi se omogućio povratak punim treninzima od 18. svibnja pa bi se sezona mogla nastaviti 8. lipnja te okončati u srpnju.
U vezi s povratkom Premier lige oglasio se i državni tajnik za sport Oliver Dowden.
- Znam kako Britanci očajnički žele povratak sporta. Dosad smo održali tek prvi u nizu detaljnih sastanaka na kojima ćemo izraditi plan za siguran povratak vrhunskog sporta, a on će se dogoditi tek na osnovu stručnih medicinskih savjeta i to bez gledatelja, kazao je Dowden.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!