09:22 / 17.10.2020.

Autor: A.M./Hina

Santos raskinuo s Robinhom nakon protesta navijača i sponzora

Ilustracija (Foto: REUTERS/Amanda Perobelli)

Ilustracija (Foto: REUTERS/Amanda Perobelli)

Foto: - / REUTERS

Slavni brazilski nogometni klub Santos raskinuo je ugovor s nekadašnjim brazilskim reprezentativcem Robinhom samo šest dana nakon što su dogovorili suradnju.
Slavni brazilski nogometni klub Santos raskinuo je ugovor s nekadašnjim brazilskim reprezentativcem Robinhom samo šest dana nakon što su dogovorili suradnju protiv koje su protestirali klupskih sponzori i navijači, jer je 36-godišnjeg nogometaš u Italiji osuđen zbog silovanja.  
Sud u Milanu je 2017. Robinhu izrekao devetogodišnju zatvorsku kaznu pod optužbom da je 2013. sudjelovao u grupnom silovanju žene. Robinho se na presudu žalio i tvrdi da je nevin.
U Santosovom službenom priopćenju stoji da je s Robinhom dogovoren raskid ugovora kako bi se bivši brazilski reprezentativac mogao potpuno posvetiti svojoj obrani u slučaju pred talijanskim sudom.
Brazilski sportski portal Globoesporte u petak je objavio eksplicitni zvučni zapis koji je, prema izvješću, talijanski sud koristio u slučaju protiv Robinha.
Globoesporte je citirao pismo upućeno od strane Robinhovih odvjetnika, u kojem nogometaš ponovno odbacuje optužbe i tvrdi da je uvijek u seksualne odnose ulazio uz obostrani pristanak.
Prije slučaja u Italiji, Robinho je bio optužen i oslobođen u slučaju silovanja 2009. dok je igrao za Manchester City.
Prema navodima novina Folha de Sao Paolo jedan je Santosov sponzor raskinuo ugovor s klubom, dok su još najmanje četiri zatražila od kluba da raskine ugovor s Robinhom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!